Цього разу Вінниччину представляла учениця 8-А класу Мурованокуриловецької школи-ліцею №1 Аліса Козловська. Щоб потрапити на цю олімпіаду, вона стала першою на обласному рівні серед юних географів. А після двох етапів складних завдань у Миколаєві (теоретичного та практичного), які вимагали демонстрації глибоких знань з предмета, Аліса посіла почесне ІІІ місце в Україні.

– Загалом, розумна та цілеспрямована Аліса стала абсолютним чемпіоном ліцею, вигравши 8 районних етапів предметних олімпіад та побила попередній рекорд нашого закладу, який становив 7 призових місць в одного учня, — розповідає директор школи-ліцею Лариса Вудвуд. — Крім того, Аліса очолює учнівський парламент гімназії, бере активну участь у всіх заходах, танцює у нашому відомому танцювальному гурті «Лілея». Нещодавно вона брала участь в обласному інтелектуальному конкурсі на кращі знання з англійського правопису «SPELLING BEE», де показала гарний результат.

За цією перемогою прихована титанічна праця учителя від Бога Антоніни Миколаївни Гори, в якій поєднались терпіння, уважність, ерудованість, тактовність, освіченість та інтелігентність. Антоніна Гора вміє унікально розпізнати найкращі якості та схильності своїх учнів і допомагає їх розкрити. Зазвичай вихідними можна було зустріти в коридорах ліцею веселий тандем учень-учитель, який впевнено крокував до кабінету географії для підготовки до олімпіади, здобуваючи нові знання. Варто додати, що і її старший брат Ростислав теж дивував усіх викладачів своєю ерудованістю.

Цього року, як ніколи, Мурованокуриловецька школа-гімназія №1 вражає результатами на предметних олімпіадах. Якщо минулими роками тут було 7-8 переможців, то цього року вже 36! З них 40 відсотків «знайок» здобули перемоги й на олімпіадах обласного рівня.

Аліса Козловська