Минулого тижня відбувся обласний чемпіонат із важкої атлетики, де взяли участь спортсмени з Вінниці, Турбова, Тульчина, Крижополя та Жмеринки.

Чемпіоном у вазі до 73 кг став Артем Ковальчук, «бронза» дісталась Олександру Бабаку, «срібло» — Іллі Муляру. А ось золоту медаль здобув жмеринчанин Оскар Головатюк, який виступав у ваговій категорії до 38 кг. Більш того, хлопчику вдалось встановити ще й рекорд — у ривку він підняв штангу вагою 43 кг (рекорд України становить 46 кг), у поштовху – 55 кг (рекорд України – 60 кг). Про 12-річного чемпіона, якому вже пророкують велике майбутнє, розповіла його мама Злата, яка професійно займається фітнесом та викладає у школі фізкультуру.

– Свого часу наш тато Євген займався важкою атлетикою, їздив на змагання та завоював перший дорослий розряд, — каже Злата Головатюк. — Можливо, це якось вплинуло на вибір сина присвятити себе цьому виду спорту. Уже рік Оскар відвідує місцеву дитячо-юнацьку спортивну школу, де його тренує професіонал своєї справи Василь Стрельбицький. Щотижня у сина три заняття, і жодне із них він не пропускає, а навпаки, йде туди із гарним настроєм, бажанням вчитись новому і вдосконалюватись. Своїми порадами та настановами допомагає і тато, який завжди поряд. Спеціальної дієти він не дотримується, але обожнює м’ясо.

За словами мами Оскара, свого часу він двічі перемагав на обласних чемпіонатах з важкої атлетики.

– Тому на ці змагання він знову поставив ціль здобути «золото». І в нього вийшло не лише обійти суперників, а й встановити рекорд області у своїй ваговій категорії, який досить довгий час не могли побити. Ми дуже радіємо успіхам Оскара і вже готуємось до всеукраїнських змагань, які за тиждень відбудуться у Славутичі. Поїдемо вболівати усією родиною і віримо, що син повернеться до рідної Вінниччини не з пустими руками.

Вікторія Снігур