Збірна України із зендокай будо карате України, в яку увійшли 11 бійців із Вінниці та Хмільника, 23 березня представляла нашу країну на легендарному Фестивалі бойових мистецтв у Парижі.

Серед десятків команд з усієї Європи саме вінничанам та команді з хортінгу Віталіни Коссак найбільше аплодував 20-тисячний зал «Берсі»…

– На 34-й фестиваль ARTS MARTIAUX & WARRIOR of LIGHT в Париж нас запросили французи, бо вінничани двічі вигравали такий фест тут, в Україні. Звісно, це не бойовий чемпіонат із поєдинками та перемогами, але представити стиль зендокай будо карате такій аудиторії було дуже круто, — розповів Ігор Юкальчук, голова Федерації зендокай будо карате України. – В нашій команді були виключно чорні та коричневі пояси – майстри та бійці вищого класу! Вийшли на татамі та показали найскладніші елементи, удари та спаринги! Спершу не вірилось, що такий величезний зал наповниться глядачами, але під час нашого виступу в «Берсі» вже був аншлаг, і публіка засипала Ukrainian team оплесками!

У вільний час із групою підтримки відвідали Лувр та музей імпресіонізму. Та, звісно, побачили Ейфелеву вежу і зробили під нею колективне фото на пам’ять про Париж! Вважаю, що ми сильно заявили про себе і представили зендокай на європейському рівні. А ще пишаюся спортсменами та тренерами. Окрема подяка Тетяні Крижанівській та Фестивалю «Воїн світла» за надану можливість. Разом — сила!!!

– Які у вас бойові плани цієї весни?

– Після Франції готуємось до відкритого чемпіонату Європи, який відбудеться 20-21 квітня у Вінниці в «Нокауті». Це будуть дуже круті змагання, адже на них погодились приїхати команди із Японії і Таїланду. Причому як дитячі, так і дорослі… А от європейці бояться їхати в Україну, бо тут війна… Тому в кінці квітня наша Вінниця стане столицею Європи із зендокай будо карате без європейців…