Суд відправив за грати трьох вбивць вінницького автомеханіка.

– Двох злочинців, 1992 та 1986 року народження, засуджено до 12 років позбавлення волі, а третій, 1971 року народження, решту життя проведе за гратами, — повідомив прокурор відділу прокуратури Вінницької області Сергій Чабан.

Нагадуємо, що у травні 2017 року зранку на вулиці Тімірязєва таксист побачив мертвого 48-річного чоловіка. Спершу думали, що це жертва ДТП, але згодом виявилось, що чоловіка вбили. Загинув досить відомий автомеханік, фарбувальник та лакувальник машин…

За «гарячими слідами» місцевий дільничний офіцер дізнався про одного зі злочинців. Оперативники карного розшуку вже майже за дві доби після вбивства затримали трійцю підозрюваних. Усі неодноразово судимі за важкі злочини…

Тоді потерпілий йшов вулицею Тімірязєва на нічну маршрутку чи таксі додому. З собою ніс сумку. У цей час його й помітили двоє чоловіків, які тинялись біля цілодобової продуктової крамниці. Друзі щойно грали в азартні ігри, тож вирішили, що у сумці самотнього перехожого є великі гроші… Один зателефонував своєму товаришу-рецидивісту. Той 15 років відсидів за гратами, а вперше сидів за згвалтування у радянські часи. Звільнився ж за сумнозвісним «законом Савченко». Тоді рецидивіст теж відпочивав у цілодобовому розважальному закладі по цій самій вулиці.

– Єсть тєло для гоп-стопа, — повідомив екс-зека телефоном його молодший «друг»…

Утрьох вистежували жертву. Молодші йшли по п’ятах, видивляючись у темряві, чи немає свідків. Старший вийшов назустріч. Накинувся на чоловіка, видирав сумку та бив. Невисокий, але міцний автомеханік вчинив опір. Розлючений зек вихопив ножа і бив, куди бачив. Сім ударів у тіло, голову, руки. Один удар вразив судину на нозі. Але скривавлений чоловік пройшов ще вулицею і впав неподалік торгівельного центру «Жовтня». Він помер від втрати крові. Зловмисники забрали сумку потерпілого із двома тисячами гривень. Гроші відразу витратили на свої «потреби» – двоє вживали наркотики, а найстарший — горілку. Згодом сумку зі слідами крові правоохоронці знайшли на даху гаража у сусідньому із місцем вбивства дворі. Самого ж вбивцю оперативники затримали вдома у селі Стадниці Вінницького району.

У загиблого автомеханіка лишились дружина та дві доньки…

– Судом присяжних було проголошено вирок. Суд підтримав нашу позицію щодо суворого покарання, — пояснив прокурор Сергій Чабан. — Втім, вирок ще може бути оскаржений у апеляційному порядку.