Один із підозрюваних у нічному нападі на вінницьких «копів» 8 березня у Калинівському районі просив суддів відпустити його з-під варти. Відповідну скаргу Олександра Жирного минулого тижня розглянув Апеляційний суд області.

– Адвокат підозрюваного клопотав змінити міру запобіжного заходу — нічний домашній арешт. Мотивував, що його підзахисний позитивно характеризується, раніше не судимий. Але жодної позитивної характеристики пізніше дев’ятого класу школи для дорослого чоловіка чомусь так і не зміг надати, — розповів суддя-спікер Вінницького апеляційного суду Анатолій Кривошея. — Між тим, його підзахисний до затримання ніде не працював. А ще підозрюваний стверджував, що має проблеми зі здоров’ям, тож йому не можна перебувати за гратами… Так, він надав деякі довідки. Але, знову ж таки, жодного рапорту чи повідомлення із слідчого ізолятора до нас не надходило…

У самого підозрюваного теж вилучили набої. А коли сталась стрілянина, він тікав та переховувався. Тож, врахувавши усі ці обставини, колегія суддів вирішила лишити чоловіка під вартою на час слідства.

А от пістолет, із якого старший подільник Жирного — Георгій Федорков – стріляв у патрульних, досі не знайшли. Правоохоронці підозрюють, що це була зброя марки ТТ. Тим часом начальник поліції Вінниччини генерал Юрій Педос урочисто нагородив небайдужого громадянина, який допоміг затримати стрільців. Нагадуємо, що він тоді упізнав у маршрутці зловмисників, інформацію про розшук яких бачив у соцмережах, та зателефонував до поліції. Але сміливий чоловік відмовився назватись з міркувань безпеки. Слідство у резонансній справі триває.

У Вінницькій установі виконання покарань-1 так прокоментували перебування «калинівських стрільців»:

– Обидва громадянина у карантинному приміщенні. Це тимчасово. Старший — у одній камері, молодший, який раніше не судимий, із відповідною категорією підсудних. Нарікань на їхню поведінку немає. Із ними обома тривають слідчі дії.

Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію