Про таку ідею, котра допоможе вирішити відразу дві проблеми (житла та збереження історичної пам’ятки) розповів у понеділок голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

Що ж, при всі своїй гостинності у період міжнародного фестивалю Operafest Tulchyn, котрий з року в рік зростає у масштабах, проблему житла для гостей місто самотужки вирішити не може. Зрештою, так само, як і відремонтувати нарешті ліве крило палацу. Його на час фестивалю прикривають величезним банером з намальованою реставрацією…

«По будівлі, що при вході знаходиться ліворуч (західне крило), ми зробили оцінку, провели цілий ряд перемовин. Ми побачили дві компанії, які готові взяти цей корпус в довгострокову оренду і, відповідно, до конкурсних вимог, збудувати там готельний комплекс , – розповів Валерій Коровій – Нині ми проводимо експертну оцінку вартості. Погодимо її з Міністерством культури, бо це загальнодержавна пам’ятка архітектури. Внесемо на сесію обласної ради проект рішення про оголошення конкурсу на здачу цього об’єкту в довгострокову оренду із цільовим призначенням – побудова готельного корпусу. Після того, як обласна рада дасть нам таку згоду, буде проголошений конкурс і визначиться переможець», – повідомив губернатор. За побудову комплексу беруться дві київські компанії, що займаються готельним бізнесом і допомагають в організації Operafest Tulchyn, але мова йде не про МХП.

Валерій Коровій додав, що цей проект планують реалізувати за 3-5 років. Сьогодні працюють і над оновленням ландшафтного дизайну. Тим часом міський голова Тульчина Валерій Весняний сказав, що мешканці столиці фестивалю готові розмістити на квартирах більше сотні гостей.