В’ячеслав Узелков (8 квітня 1979, Вінниця, Україна) — український боксер-професіонал, виступав у напівважкій ваговій категорії (англ. light heavyweight).

Боксом почав займатися з 1987 року. Перший тренер — Дмитро Шамис, потім по черзі займався у Ігоря Мусієнка та Анатолія Вальчука. В даний час Узелков тренується під керівництвом Віталія Вдовкіна і Вадима Лаврінца. На любительському рингу В’ячеслав відзначився такими вагомими здобутками, як перемога на чемпіонаті Європи серед юніорів в Бірмінгемі (Англія) в 1997 році, друге місце на Кубку світу 1998 року в Пекіні (Китай) і третє місце на Всесвітніх Іграх військовослужбовців в Загребі (Хорватія) в 1999 році. У 2001 році у Узєлков став третім на чемпіонаті світу в Белфасті (Північна Ірландія) і посів друге місце на престижному турнірі в Хельсінкі (Фінляндія). У 2002 році завоював срібло чемпіонату Європи в Пермі (Росія), а в наступному був третім на представницькому турнірі Странджа в Болгарії і посів друге місце на Кубку Чорного моря в Судаку (Україна).

Дебют Узелкова на професійному рингу відбувся 24 жовтня 2004, коли В’ячеслав переграв в шостому раунді Сулеймана Джерілова. Слідом за цим Узелков здобув сім перемог над суперниками різного рівня, серед яких слід виділити гостьовий успіх у бою з французом Маджідом Бен Дрісса, а також протистояння зі значно більш досвідченим конголезців Мукаді Манді, якого В’ячеслав здолав за очками. 27 лютого 2007 в колекції В’ячеслава з’явився перший титул — за версією EBU-EE, який він завоював у поєдинку проти росіянина Артема Вичкіна. 13 вересня 2007 завоював титул Інтерконтинентального чемпіона за версією WBA, нокаутувавши в 6-му раунді непереможеного іспанського боксера, Габріеля Кампільо (12-0). У першому захисті титулу нокаутував аргентинця, Хуліо Сезара Домінгеза. У червні 2008, Узелков нокаутував непереможеного боксера зі Словенії, Дениса Шимича (19-0). Провівши ще три вдалих поєдинку, в липні 2010, вийшов на ринг за звання чемпіона світу за версією WBA, з боксером з Казахстану, Бейбутом Шуменовим. Шуменов був набагато активніший, і вів основний хід поєдинку, хоча й побував у нокдауні в першому раунді, але в третьому вже він переміг Узелкова. Після закінчення 12 раундів, одноголосним рішенням суддів переміг Шуменов. В’ячеслав вперше програв на професійному рингу. Після поразки в чемпіонському бою, В’ячеслав виграв 3 поєдинки, і програв німцю, Едгару Гуткнечу в бою за титул чемпіона Європи за версією Європейського боксерського союзу. Згодом В’ячеслав переміг двох досвідчених боксерів, і повинен був вийти на титульний бій з чемпіоном WBO, Натаном Клеверлі, але поєдинок з британцем зірвався. 16 березня 2013 В’ячеслав Узелков поступився французу Дуду Нгумбу.

9 листопада 2013 в Києві В’ячеслав здобув перемогу нокаутом в бою проти американця Джейдоно Кодрінгтона й завоював титул Інтернаціонального чемпіона за версією IBO в напівважкій вазі.

Нині В’ячеслав є тренером і працював членом журі на кількох телешоу… Зокрема передачах «Україна має талант», “Зважені та щасливі…”

Вітаємо!!!