За повідомленнями Вінницького обласного центру МОЗ України протягом 14 тижня в області захворіли на кір 150 людей: 84 дорослих та 66 дітей. І кількість захворілих у порівнянні з попереднім тижнем зросла на 42,8 відсотка. Випадки кору реєструються у всіх адміністративних територіях області. Як завжди, найбільше хворих — у Вінниці — 963 людини. Високий рівень захворюваності у Вінницькому, Хмільницькому, Барському, Козятинському, Калинівському, Літинському, Шаргородському та Крижопільському районах.

А медики вкотре нагадують, що найбільш дієвий спосіб вберегтися від хвороби — зробити щеплення. Варто зазначити, що з усіх, хто захворів на кір 64% не мали щеплень. Нині  в усіх лікувально-профілактичних закладах області, які проводять щеплення, є достатня кількість комбінованої вакцини проти кору (40110 доз).

Загалом з початку року в області зареєстрований 3021 випадок кору. Серед них — 1682 дитини.

Тим часом ширяться масштаби захворювання на ГРВІ. Минулого тижня захворіли понад шість тисяч вінничан. Серед них — 62,2 відсотка дітей. Рівень захворюваності у порівнянні з минулим тижнем знизився на 4,6%, — зазначають у відомстві. Захворюваність була на 31,6 % нижчою епідемічного порогового рівня. Але попри все довелося покласти до лікарень 219 людей. На щастя, летальних випадків не зареєстровано. Варто зазначити, з початку епідемічного сезону 2018-2019 років вірусологічною лабораторією «Вінницький ОЛЦ МОЗ України» досліджено 99 зразків матеріалу, у 56 випадках було виділено вірус грипу типу А, у тому числі 36 грипу А H3N2.