Днями у юнацькій залі Козятинської районної бібліотеки відбувся кулінарний майстер-клас «Вироби з тіста». Секретами прикрашання святкового короваю та випікання духмяних пасок поділилася зі школярами Оксана Сьоміна – бібліотекар із села Махаринці. Вона – пекар за освітою, яка в свій час опанувала професію у Вінницькому ПТУ № 44.

Майстриня розповіла про різницю між дріжджовим та пріснимтістом, навчала майбутніх господинь виробляти булочки з цікавими традиційними назвами : «безкінечність», калачик «Уманський», «корзинки».

– З прісного тіста діти виготовляли прикраси для короваю: трояндочки, бутони троянд, різної форми листочки, колоски, квіти барвінку, голуби. Дізналися як декорувати здобні вироби за допомогою прісного тіста та кольорових харчових барвників, -каже Оксана Сьоміна. – Учасники заходу отримали багато корисних порад від господині та рецепт смачної паски. Весело перемовляючись, пробували себе в кулінарній справі, оздоблювали вироби, а по завершенні поласували смачною випічкою за чашкою духмяного чаю.Нині у бібліотеці створено інсталяцію «Весна вже воскресла, нам Великдень принесла», де можна переглянути різнобарв’я виробів декоративно-прикладного мистецтва місцевих майстринь.

Віталіна Володимирова