Дійшло до того, що виграють тендери підставні фірми, які не мають автобусів. Вони беруть в оренду їх у перевізників, яких витісняють з ринку первезень, – обурювались присутні перевізники.

– Ось подивіться, у мене закуплений автобус 2017 року, але я не свій – тому конкурс не виграв. А виграли ті, хто випускає допотопні авто, а то й не свої. Дійшло до того, що тендери на перевезення виграють ті, хто орендує «склепані авто в сусідніх областях»… – жалівся перевізник, що потрапив у немилість.
Нарікань було чимало. І всі вони лише доповнили ті, за які проти керівника департаменту порушили кримінальну справу.
– Голова ОДА В. Коровій, вивчивши питання, вирішив ліквідувати департамент та створити два незалежних управління. Але керівник досі не виконав розпорядження.
Складається враження, що тут є якісь домовленості чи керівник департаменту може собі дозволити проігнорувати розпорядження ОДА.
Вислухавши всі сторони, депутати звернулись до присутніх на зібранні правоохоронців зафіксувати заяви про злочини. Крім того, направили вже від свого міжфракційного об’єднання листа до голови ОДА із побажанням прискорити процес ліквідації відомства і створення прозорих умов для проведення конкурсів автоперевезень.
Всього у Вінницькій області на ринку перевезень присутні 500000 автотранспортних засобів. Так що ця сфера вимагає як компетентності, так і прозорості та справедливих рішень. На жаль, цього поки що не було – наголосили на засіданні.
Крім того, «Антикорупційний рух» (голова О. Васильчук) розглянув інші питання: проблеми розповсюдження наркотиків у Вінниці, порушень при створенні Громадської ради при ОДА та неконтрольованого існування нічних клубів.

Тетяна Квасюк