Вінницьким міський судом було обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту строком на 60 днів, а також відсторонено від посади.

Минулої п’ятниці відбулось чергове засідання по справі, де повідомили про те, що 3 квітня надійшли клопотання про продовження строків запобіжного заходу та відсторонення від посади щодо підозрюваного. Втім, вже наступного дня прокурор звернувся до судді із проханням про залишення без розгляду вказаних клопотань. Причина — необхідність проведення окремих слідчих процесуальних дій. Зрештою, слідчий суддя Сергій Клапоущак виніс ухвалу, якою клопотання залишив без розгляду. Адже служителі Феміди не можуть брати на себе чиюсь ініціативу і розглядати справу.

Сам Петро Бровко після засідання коментарів пресі не давав. А ось його адвокат Віталій Наум пояснив, що такий розвиток подій для них був очікуваним, адже строки запобіжного заходу закінчились зі строками досудового розслідування.

– Після того як ми отримаємо рішення, меру Могилева-Подільського можна вільно пересуватись та повернутись до виконання своїх обов’язків. Слідство й надалі триватиме, — сказав Віталій Наум.

Того ж дня Вінницький апеляційний суд відсторонив від посади голову Козятинської районної ради Віктора Слободянюка. Заборона триватиме до 15 травня, допоки проходитиме досудове розслідування. Очільника райради, нагадаємо, теж підозрюють у хабарництві. Він вини не визнає.

Віталіна Володимирова