Участь взяли представники дев’яти областей України. Вінницьку область представляв студент Козятинського залізничного училища Микола Мартинюк.

Програма конкурсу фахової майстерності передбачала проходження двох турів: теоретичного та практичного. Спочатку учасники виконували тестові завдання на персональних комп’ютерах: на 60 питань давалась година. Учасникам необхідно було вибрати одну правильну відповідь із чотирьох запропонованих. Мета тестового контролю – визначити рівень професійно-теоретичних знань з предметів: «Слюсарна справа», «Будова та ремонт електровоза», «Правила технічної експлуатації та інструкції», «Технологія галузі», «Охорона праці». Практичний тур полягав в перевірці навичок, які відповідають вимогам кваліфікації «Слюсар з ремонту рухомого складу» (ІІІ, IV розряд). Конкурсантам треба зробити огляд та ремонт полозу струмоприймача електровозів та виготовити кріплення струмопровідної шини електровоза.

Микола Мартинюк з Козятина показав високий рівень знань з теоретичного навчання, належні професійні вміння та навички. В резульатті наш земляк зайняв ІІ-ге місце та був нагороджений дипломом, медаллю та цінними подарунками.

Віталіна Володимирова