Депутат Тетяна Редько, представник «33-го» у Вінницькій облраді звернула увагу і запитала своїх колег – що тут не так? Чи ці звіти неефективні та не організовані належним чином чи депутати забули про свої обіцянки перед виборами «служити народу». Чи ті та інші не вірять в результат?

На запланований звіт Вінницької обласної поліції, на вимогу самих же депутатів  прийшло декілька чоловіків? Що це ?

– А область тим часом, як повідомляють наші читачі, особливо райони та села під ковпаком бадгрупувань. Повернулись лихі 90-ті.  В селах, районах, містах орудують банди крадіїв із непрацюючих молодих людей, тих, що повернулись із місць позбавлення волі чи просто тих, що відчувають безкарність. З іншої сторони – аферисти – заїжджі та місцеві, шулери, махінатори із землею та паями. Вже типовими стали ситуації – потерпілі зробили заяву дільничному, чи у райвідділ, а він її поклав десь далеко, не прийнявши міри. Чому?

– Бо, як повідомляють потерпілі, він вже не виступає захисником закону від цих злочинців, а їх «кришею».

Буває навпаки – дільничні, інспектори, принципово порушують справи, але їх закривають вже слідчі, змовляючись із начальниками. І організатори угрупувань грабіжників стають свідками, справи розвалюються. А далі злочинці, переведені в статус свідків, швиденько зникають з країни, їдуть чи на заробітки чи до своїх батьків, які працюють за кордоном.

Якщо проаналізувати звернення до мене як до депутата та листи до редакції – напрошується висновок – йде тенденція до переплетення злочинців із правоохоронною системою. Причому в усіх сферах.

Може саме тому і така байдужість наших колег до таких звітів.

Тому пропоную працювати на ефективність. Від імені усіх ЗМІ і «33-го» хочу наголосити, що згідно закону, публікація оприлюднена в ЗМІ, де повідомляється про злочин чи підозру в цьому когось – вважається  зверненням, згідно якого потрібно проводити перевірку. Тому прошу в подальшому порушувати такі справи на сонові публікації – наголосила Тетяна Редько

Підсумовуючи зустріч, представники керівництва Вінницької облради (заступник І. Хміль) та присутні депутати підтримали пропозицію надавати ЗМІ списки депутатів, які не працюють в облраді – систематично не відвідують сесії, не порушують питань, не працюють в комісіях та не приходять на зустрічі, щоб виборці знали кого обирали.

Каріна Маєвська