«Громадянка Хомуточенко О.С. зібрала на своєму подвір’ї понад 20 собак різного віку, — написали сусіди. — Раніше територія домогосподарства не була належним чином огороджена, собаки вільно бігали по вулиці, пошкодили сусідську огорожу. Сусіди змушені були звернутись у поліцію, через деякий час після цього Хомуточенко поставила огорожу з металевих труб та сітки, але й досі кілька тварин періодично гуляють вулицею. На собак не заведено ветеринарних паспортів, не проводиться щеплення. Добре видно, що деякі з них хворіють на стригучий лишай. До недавнього часу хазяйка годувала частину тварин на вулиці, за межами свого домогосподарства. Цей так званий «притулок» створює загрозу всьому місту!

А ще є питання щодо утилізації продуктів життєдіяльності та захоронення померлих тварин, оскільки поряд розташовані каптажі «Водоканалу».

Кілька разів собаки кидались на людей, роздирали домашню птицю. Після скарг у Могилів-Подільську міськраду кілька тижнів було тихо, а потім «собачі концерти» продовжились. Окремих будок чи вольєрів для кожної тварини немає, кілька особин утримуються у вологому, холодному погребі. Влітку сусіди не можуть відкрити вікна через сморід і страшенний гавкіт.

Ми постійно вимагаємо припинити цей «безпредєл»! А громадянка Хомуточенко прикривається кількома тваринами-інвалідами, хоч переважна більшість собак на її подвір’ї не має каліцтва».

Мойсюк, Кірик, Донець —
всього 9 підписів.

– Шукаємо можливість допомогти у вирішенні цього питання, причому розуміємо і наміри захистити тварин, і претензії сусідів, — запевнив Петро Бровко, міський голова Могилева-Подільського. — Зробимо так, щоб ніхто не був ображений! Сьогодні міськрада домовляється про планову добудову і створення притулку для собак за всіма правилами. Не можна тільки карати — чи штрафами, чи іншими адміністративними санкціями. Треба діяти за законами — як юридичними, так і моральними!