Скажімо, потрапили під дощ. Або в жарку погоду їдете в машині з відкритими вікнами, вітер в очі, ось і причини ячменя.

Інша справа, якщо ячмені на оці у вас постійні, тут причиною появи фахівці констатують слабкий імунітет. У жінок причиною появи ячменів може бути неякісна косметика – якщо ячмені з’являються постійно, краще замінити її, більш ретельно обирати косметику і намагатися якийсь час наносити її якомога рідше.

Мабуть, найвідомішим народним засобом лікування ячменя на оці є яйце – його потрібно зварити, очистити і теплим прикладати до ока. Власне, це навіть не лікування ячменя – тепле яйце, як і всі інші народні засоби, сприяє швидкому дозріванню ячменя і виведенню з нього гною, тобто ячмінь проходить швидше. Можна замінити яйце теплими пакетиками трави – календули або ромашки, рекомендують народні засоби для лікування ячменя і зелений чай.

Інший засіб народного лікування ячменя на оці більш ефективний. Це – цибуля. Наливаєте на сковороду олію, відрізаєте від цибулини кружечок товщиною в сантиметр і кладете на сковороду на повільний вогонь. Олія засичала, цибуля стала диміти – виключаєте вогонь, виймаєте її і кладете в марлю. Гарячу цибулю потрібно через марлю прикладати до ячменя, тільки давши трохи охолонути, щоб не було опіку. Тепло, олія і сік цибулі сприяють швидкому і відносно комфортному дозріванню ячменя і швидкому його прориву.