Принаймні так вважає чудовий кухар Євген Клопотенко. Він переконаний, що шампіньйон — дуже класний, і просто мріє про всесвітнє визнання. Як доказ, пропонує чудову добірку вишуканих і водночас простих рецептів.

Ікра з шампіньйонів

Це те, що змушує задуматися: «А чи правильно я жив увесь цей час?» Вона нереальна! З коньяком, вершковим маслом, коріандром і часником. Беремо півкілограма шампіньйонів, 2-3 дрібки меленого коріандру, 30 г вершкового масла, 30 мл коньяку, 2 зубчики часнику, сіль і перець за смаком. Гриби ріжемо крупними шматочками, обсмажуємо на сковорідці, додаємо сіль, перець, мелений коріандр, часник і обсмажуємо, поки гриби не стануть коричневими. Тоді додайте коньяк, через хвилин 5 знімаємо з вогню і даємо вистигнути. У блендері перемелюємо до однорідної маси, прикрашаємо петрушкою.

Бісквіт з грибами та цвітною капустою

Виявляється, це дуже смачно! Тільки овочі обов’язково треба відварити у молоці зі спеціями. Для бісквіту беремо 4 яйця, 100 г цукру, 300 г борошна, 200 мл молока, 8 г розпушувача, 5 г вершкового масла, трохи солі. Для начинки 300 г цвітної капусти, 50 г шампіньйонів, 100 мл молока, трохи фенхелю, олія, цибульний конфітюр, сіль за смаком.

Замішуємо тісто для бісквіту. Воно має тягнутися. Овочі для начинки обсмажуємо на олії, додаємо спеції, а потім тушкуємо в молоці 5-7 хвилин. Духовку розігріваємо до 180 град., овочі викладаємо у форму, змащену олією, і заливаємо тістом. Коли пиріг буде готовий, подаємо його з цибульним конфітюром.

Смачного!