Міжрегіональна прес-конференція “Запровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг ПФУ” 11 квітня зібрала у Вінниці фахівців пенсійної справи та журналістів з Житомирської, Чернівецької, Хмельницької і Вінницької областей. Захід відбувався за сприяння Українського освітнього центру реформ, проекту USAID “Трансформація фінансового сектору” та головного управління Пенсійного фонду України з Києва.

-Пішли у небуття прийоми у кабінетах виключно у встановлені дні і за місцем проживання. Сьогодні працюють зали обслуговування практично у всіх райцентрах України незалежно від місця реєстрації. Там приймають не тільки пенсіонерів, але й всіх, кого цікавить власний трудовий стаж, сплачені податки, майбутнє призначення чи перерахунок пенсій тощо, – повідомила Ірина Ковпашко, заступник голови правління ПФУ. – У минулому сторіччі залишились пенсійні справи на паперових носіях, зараз всі вони переводяться у електронний вигляд. Це дає можливість відкрити нові сервіси, зокрема, безкоштовне СМС ― інформування, отримання довідок з QR-кодом, інформацію про страховий стаж, відрахування ЄСВ та ін.

Не так складно зареєструватись на веб-порталі за електронним цифровим підписом (або за логіном і паролем) та увійти у свій персональний кабінет. Дистанційно, без відвідування установ ПФУ, можна отримати необхідні довідки, наприклад, про розмір пенсії. А ще подати звернення до Пенсійного фонду і дізнатись про результати його розгляду.

-Лише за 2018 рік кількість користувачів веб-порталу зросла вдвічі. Такий сервіс, як кабінет страхувальника, має великий попит, – відзначила Олена Корчака, керівник головного управління ПФУ у Вінницькій області. – Вінничани користуються електронним сервісом, наприклад, у Погребищенському районі на 27% зменшилась кількість осіб, які персонально звертаються до ПФУ, у Гайсинському ― на 17%. Але ми готові надавати послуги людям у зручний для них спосіб, хто хоче в електронному вигляді, а хто бажає особисто – будь ласка!

Більш докладну інформацію з номерами потрібних телефонів читайте у наступному номері “33-го каналу”.