– Машина стояла неподалік п’ятиповерхівки у центрі міста. Добре, що свідок тоді побачив пожежу та швидко зателефонував до рятувальників, — розповіли місцеві мешканці. — Та й поруч не було автомобілів, випадкові перехожі теж не проходили.

За інформацією районних рятувальників, повідомлення про пожежу легковика «Тойота Королла» надійшло о 3.09 годині 2 квітня. «Надзвичайники» десь за двадцять хвилин загасили вогонь. Але згоріли моторний відсік, панель приладів та салон іномарки.

– На місце пригоди виїжджала й слідчо-оперативна група та криміналісти, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Основна версія злочину — підпал. Вже відкрите кримінальне провадження за ч. 2 статті 194 ККУ.

За неофіційною інформацією, спалений автомобіль належить офіцеру-прикордоннику Могилів-Подільського загону. У самій військовій частині ситуацію не коментують. Потерпілий теж поки що утримується від коментарів. Пояснив лише, що сподіваються, що винуватців злочину знайдуть…

– Дійсно, був інцидент із нашим співробітником, — пояснив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян. — Нині наша інспекція з особового складу та співробітники внутрішньої безпеки теж займаються цією надзвичайною подією в межах своєї компетенції спільно зі слідчими.

У Могилеві-Подільському жваво обговорюють цю резонансну пожежу та її ймовірні версії. До речі, саме 31 березня інспектори підрозділу «Лядова» припинили спробу протягнути спиртопровід через річку Дністер з молдовського на український берег… Тоді невідомі громадяни на іншому березі, побачивши українських бійців, поспіхом перетягнули поліетиленовий трубопровід через річку до себе та втекли. Упродовж останніх років прикордонники виявили та демонтували кілька кілометрів трубопроводів, які зловмисники зазвичай використовують для незаконного переміщення спирту. Тож чи не звідти ростуть вуха цієї пожежі? Схожі підпали машин прикордонників вже мали місце у західних областях України, особливо на Львівщині та на Закарпатті, а ще у Харкові.

Тим часом у Могилеві-Подільському за перші дні квітня далі згоріли й машина керівника місцевого ЖЕК та майстерня з ремонту побутової техніки… У цих випадках теж підозрюють підпали… Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.