Спочатку у тісному коридорі міських електромереж. Там треба було з’ясувати точні показники. А потім в центрі обслуговування клієнтів ТОВ “Енера”, котра, здається, зі своєю появою ніби навмисно створила для споживачів додаткові труднощі.

– Стоїмо тут через борг, котрий у більшості несправедливий — каже Віктор у МЕМ – Мені нарахували 192 гривні.

-А мені 1400 гривень донарахували, хоча заборгованості жодної копійки немає! – обурюється Евгенія — спочатку сюди направили, щоб з’ясувати показники, а потім — на “Енеру” – для розрахунку. Розділили і колотять людьми, як бидлом!. Доводиться з самого ранку займати місце відразу у дві черги. Другий місяць змушена пережити цей період, котрий займає мало не пів життя.

– Начальник не виходить. Він тільки дав консультацію своїм співробітникам, щоб вони пояснювали, аби споживачі подавали 29-30 числа нормальні показники – розповідають у черзі — Ми постійно показники подаємо вчасно, але нічого не змінюється, ми змушені з’ясовувати, чому там дописують якісь борги.

На вулиці Пирогова 131, де розташувався центр обслуговування споживачів ТОВ “Енера”, черга ще більша і ще знервованіша.

– Щомісяця вони присилають показники, яких навіть приблизно немає на лічильнику. І нам, пенсіонерам, доводиться щомісяця “тріпати нерви”, щоб все з’ясувати і виправити. Все це сталося відколи почала гроші за електроенергію брати “Енера” – скаржаться вінничанки — Це відверте знущання, бо кожного разу вони дописують якісь кіловати!

– Мені важко ходити, бо я після операції. Минулого місяця я була змушена вистояти кілька годин у цій черзі, бо невідомо звідки у мене з’явився борг. Все перевірили, виплавили, мало б бути нормально. Але цього місяця приходить рахунок, де борг удвічі більший, ніж тоді! Така ж ситуація у моєї доньки. Вона дала мені свої документи, бо сама на роботі, у неї немає часу на ці черги… – розповіла свою історію ще одна вінничанка. – Якщо така ситуація буде продовжуватися, ми взагалі не будемо платити!

Олександр Пшеничинй, котрий виконує обов’язки керівника ЦОК ТОВ “Енера” пояснювати ситуацію відмовився, порадив звертатися до вищого керівництва. Там радять створити електронний кабінет, самим вносити показники лічильника і таким чином уникнути неприємностей. Втім, схоже, навіть не здогадуються, що для людей літніх це не так просто навчитися, тим більше, що іноді система “висне”, СМС не відправляються, телефони зайняті…

Найцікавіше, що така ж невизначена ситуація не лише з електроенергією. Скандали і черги у газовиків та теплокомуненерго. Вінниччини доведені до відчаю, готуються подати колективний позов на ці компанії, котрі влаштували нам усім комунальне пекло.

Фото Сергія Хіміча