Перед вирішальним 2-м туром виборів президента України всю правду про книгу-сенсацію «Слуга народу» розказав її автор – уродженець села Романівка Бершадського району, журналіст Василь Рудик! Чим думав наш земляк, що його творча ідея з далекого 1992-го року про похід у владу Безродька-Голобородька стане пророчою… А ще скандальною, бо його книгу «Слуга народу» зразка 2001-го року нині фактично переспівали в однойменному телесеріалі без жодного погодження із автором!

– Василю Івановичу, вам заплатили хоч копійку за «Слугу народу», який передрали в телевізор із вашого сатиричного роману?

–  Абсолютно нічого – жодної моралі! Навіть не зателефонували і не вибачились, що так випадково вийшло, співпало і схоже… Ні гі-гу! Бо я задумав і написав «Слугу» вже майже тридцять років тому. І початково головний герой Милян Омелянович – виходець з народу мав прізвище Голобородько… І тут такий збіг? Як це все розуміти? Невже вони не читали в Інтернеті про мій оригінальний твір, який написав дядько родом із Романівки Бершадського району? Виходить, включають дурника і крутять своє «кіно» про Голобородька… Але ж я не меркантильний і поки до суду не йду! А як в когось немає нічого святого і все заради вигоди, то це і є той самий сучасний Голобородько!

– Де можна купити вашу сенсаційну книжку про «Слугу»!

–  Її не має в Інтернеті… Колись у Вінниці книгу надрукували  на картографічці ще 2001-му накладом в 2 тисячі примірників… В мене ще збереглась частина тиражу, яку вінничани пропонують нині виставити на аукціон та продати на хвилі цих виборів. Ціна на ній вказана жартома «Не нижче 10.у.є… Охороняється законом!»

Бо в 92-му «Слугу…»  я думав послати на всесвітній конкурс сатири і гумору імені Володимира Висоцького в Москві…

Нині шокуюча «сатира» твориться у нас в Києві та Україні! І часом дуже не смішно за все це…  Коли вийшла моя книжка, я то нажив безліч ворогів, бо начальнички та депутати через одного себе впізнавали себе в Безбородьку-Голобородьку. Рятувало лише почуття гумору та друзі…