До батьків героя завітали колишні побратими Руслана. Вони разом вклонилися полеглому та відвідали Чечельницьку школу №2, у якій він навчався.

Школярі та учні підготували вечір пам’яті Руслана Халуса, вшанували пам’ять загиблого хвилиною мовчання та покладанням квітів до меморіальної дошки. Пристуні не могли стримати сліз.

-Руслан народився у селі Козинці Липовецького району. Закінчив  Київський інститут Сухопутних військ у 1999 році. До 2004 року служив у Збройних Силах України. До 2007 року працював на посаді начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій Чечельницької райдержадміністрації. Військове звання – капітан. У 2008-2011 роках знаходився на заробітках в Італії, де працював на будівництві та доглядав літніх людей. Після повернення з-за кордону мешкав у селищі міського типу Чечельник. Працював на різних роботах. Навесні 2014 року добровольцем вступив до лав батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець» Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Київській області, де став старшим інспектором.  Виконував завдання з охорони громадського порядку, оборони  важливих  об’єктів   в місті Іловайськ Донецької області.

Загинув герой 29 серпня 2014 року під час виходу з  оточення.19 вересня 2014 року тіло Руслана Халуса було знайдено пошуковою групою Місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан») поруч з селом Горбатенко й привезене до міста Запоріжжя. Упізнаний товаришами та родичами.4 жовтня 2014 року похований на кладовищі Чечельника. Указом Президента  України нагороджений  орденом « За мужність»  ΙΙΙ ступеня (посмертно), -розповіли у Чечельницькій РДА.

Валентина Лісова