Антилопа Канна котра прибула сюди на постійне місце проживання чотири роки тому, народила малюка.. Дитинча народилось зі смужками на грудях. У маляти гарно виражені основи рогів. Про цю радісну звістку повідомляє офіційна сторінка зоопарку.

– Це гвинторога антилопа Канна, одна з самих великих антилоп, які є взагалі, – розповідає директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. – Придбали ми, коли їй виповнився рік,  разом з двохрічним самцем Вони досягли статевого дозрівання і народили дівчинку. Дитинча вона виношувала 9 місяців.  За п’ять днів до пологів ми відігнали самця від самки, – Наразі мама із дитинчам перебувають в окремому вольєрі, який обігріваємо за допомогою парового опалення. Малюка не вигодовують, у самки достатньо молока. Новоспечена мама поводиться спокійно та не проявляє агресію.

– Попереду може бути проблемою зігнати самку з дитинчам в один вольєр з самцем. Але ми сподіваємося, що все буде добре, –  Вольєри, в якому перебувають самець та самка з новонародженим, розташовані поряд, і батько часто підходить до своєї донечки і облизує її.

Наталка РОМАНЮК