Причому, все це відбувається під «залізним» прикриттям — голови ДФС Вінницької області Руслана Осмоловського. Вінницькі фіскали розповідають, що ще кілька років тому, коли призначили нового керівника, шахраї почали обдзвонювати підприємців з ненав’язливою пропозицією «подружитися». Суму цієї «дружби» ніхто не озвучував, аферисти просто пропонували особисто передзвонити голові податкової служби і дізнатися про точну дату перевірки. Але за певну суму перевірку бралися відмінити… Якщо «клієнт» погоджувався, то йому повідомляли реквізити банку, на рахунок котрого потрібно було перевести гроші.

Скільки ошуканих на Вінниччині — правоохоронці ще підраховують. Але те, що фіскали зробили офіційну заяву, щоб ніхто з підприємців не довіряв «липовим дзвінкам «з податкової» і сумнівним пропозиціям, свідчить, що жертв аферистів було немало.

«Фіскальна служба області офіційно заявляє про протиправність зазначених звернень і просить всіх небайдужих, які отримували такі дзвінки, звернутися до правоохоронних органів, а також повідомити фіскальну службу за номером телефону (0432) 59-23-01», — йдеться у повідомленні.

А тим часом упродовж першого кварталу загальна сума перерахованих до зведеного бюджету платежів склала більше 3 млрд 748,7 млн грн. За словами начальника Головного управління ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, минулорічний показник січня-березня перевищено на 728,6 млн грн. У людей побільшало грошей. Про це свідчить і те, що протягом минулого року державна фіскальна служба зареєструвала в Україні 4,8 тисячі мільйонерів. Наймолодшому — сім років. Найстаршому — 99.