Днями в українському боксі відбулись серйозні кадрові перестановки. Збірну країни очолив вінничанин Леонід Лоївський, і кандидатуру 58-річного фахівця було подано Федерацією боксу України і затверджено Міністерством молоді та спорту України. Наш земляк вже розпочав підготовку Національної боксерської збірної до Олімпійських ігор 2020 року  в Токіо.

– Очолити Національну збірну України – це велика честь для мене, – зазначив Леонід Лоївський. – З початку року я наполегливо працюю у складі нашої команди, і ми вже досягли певних вагомих результатів. Загалом перед нами складні два передолімпійські роки, і ми маємо об’єднати зусилля для підготовки чемпіонського складу, який буде спроможний показати якомога кращі результати на Олімпійських кваліфікаційних стартах.

Додамо, що за роки роботи тренером Леонід Лоївський виховав 7 майстрів спорту України міжнародного класу, 15 майстрів спорту України та 10 чемпіонів України. Саме завдяки йому Європа та світ дізнались про таких боксерів як Микола Буценко, Тарас Головащенко, Ігор Яцков, Олег Нелюдов, Максим Третяк. У 1997 — 2007 і 2015 — 2016 роках працював головним тренером молодіжної національної команди нашої держави. Останнім місцем роботи вінничанина була чоловіча збірна Азербайджану, разом з якою він у 2017 році зайняв четверте загальнокомандне місце на чемпіонаті світу в Гамбурзі і переміг на Ісламських іграх солідарності-2017.

Попередній головний тренер збірної України Дмитро Сосновський, який працював з командою протягом 14 років, подав у відставку за власним бажанням.

Валентина Лісова