Більше того, винахідливу 33-річну мешканку Чернівецького району підозрюють у вчиненні таких же злочинів на території інших областей.

Жінка представлялась лікарем медико-соціальної експертної комісії та за гроші пропонувала виготовлення посвідчення особи з інвалідністю. Все відбувалося на території лікарні. Можливо, це й приспало пильність багатьох її жертв. Вартість такої «послуги» вона оцінила в 6 500 гривень. І довірливих людей знаходилося чимало! За словами начальника Шаргородського відділення поліції Олександра Намакарського, на таку заманливу пропозицію потрапили щонайменше 10 мешканців Шаргородського району. Нікого не насторожувала така пропозиція, на неї відразу ж погоджувалися. Хто не міг оплатити послуги псевдолікаря готівкою, перераховував їй гроші на рахунок. Але відразу ж після отримання грошей пройдисвітка зникала.

Та довго такий «бізнес» тривати не міг, і невдовзі працівники поліції затримали зловмисницю прямо у відділенні одного з банків під час передачі грошей за виготовлення посвідчення. Вилучили і банківську картку, на яку потерпілі переказували гроші.

У відділі комунікації поліції Вінницької області повідомили, що слідчі вже відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України — шахрайство. За вчинене зловмисниці світить до 3 років позбавлення волі.

Ілона ВАЛЬТЕР