Адже рік тому ця справа про вимагання грошей у підприємців бандою з Тульчина прогриміла на всю Україну. Нині матеріали обвинувачення вже в суді.

Бо в жовтні минулого року поліцейські затримали членів організованої злочинної групи за вимагання 3 тисяч доларів США у мешканця Тульчинського району. Щоб чоловік поквапився з виплатою – вивезли його за село та побили. Злочинці були затримані поліцейськими під час передачі коштів.

Вже відомо, що злочинну групу організував 25-річний мешканець Тульчина. До її складу увійшов 39-річний місцевий житель, неодноразово судимий за вчинення корисливих та насильницько-корисливих злочинів, а також 41-річний подільник, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганства та нанесення середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

У суді будуть слухатись докази причетності злочинної групи до вчинення протягом 2018 року трьох вимагань грошових коштів у підприємців та катування!

Тому дії членів злочинної групи кваліфіковано за ч. 2 та ч. 4 ст. 189 КК України (вимагання) — вимога передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчиненого повторно організованою групою; та ч. 2 ст. 127 КК України (катування) — умисне заподіяння фізичного і морального страждання шляхом вчинення насильницьких дій з метою примусити потерпілого вчинити дії, що суперечать його волі, у тому числі отримати від нього визнання, а також з метою залякування, вчинені за попередньою змовою групою осіб.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом скеровано на розгляд суду. За такі злочини підозрюваним може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Сергій ГОДУН