Одним із підтверджень цього є, наприклад, нова спеціальність, яка цього року відкривається у коледжі — «Обслуговування та ремонт установок відновлювальної енергетики», тобто сонячних батарей, вітрогенераторів та ін.

Нині, коли освіта швидкими темпами перетворюється у виробничо-фінансову сферу, у ВТК готують фахівців, які користуються неабияким попитом на сучасному ринку праці. Це спеціалісти з комп’ютерної інженерії, з електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, з телекомунікацій та радіотехніки, з транспортних технологій на автомобільному транспорті, а ще фінансисти, банкіри, податківці…

Тобі цікаві інновації у ІТ-сфері? Хочеш побачити «живий» 3D-принтер і щось «надрукувати» на ньому? Мрієш бути докою в автомобілях? Або все ще шукаєш себе у майбутньому? Відповіді на ці запитання майбутні абітурієнти, випускники 9-11 класів із різних областей України, знаходили у інформаційних зустрічах, організованих 6 квітня у ВТК.

Особливу цікавість у молоді викликав виступ Олега Домінського, директора Вінницького технічного коледжу.

– За час навчання наші студенти творчо розвиваються, набувають грунтовні знання, стають лідерами. Близько 80% ідуть вчитись далі, отримують дипломи бакалавра і магістра, вступаючи відразу на 3-й курс за спорідненими спеціальностями до Вінницького техуніверситету, Донецького національного університету, аграрного, торговельно-економічного та інших університетів не тільки у Вінниці, але й у Одесі, Києві, у всій України та за кордоном, — відзначив Олег Станіславович Домінський. — Ми розвиваємось, тримаємо діалог з роботодавцями, прислухаємось до вимог сьогодення.

– Студенти проходять практику і працевлаштовуються у підприємствах різної форми власності, таких як ДП «Електричні системи», «Парк-аудіо», «Промавтоматика», банки, фінустанови тощо. Для прикладу — майже на всіх СТО у Вінницькій області працюють наші випускники, — продовжив тему Віктор Рихлюк, заступник директора з виробничої роботи. — Протягом 3-4-х років навчання студенти мають можливість поглиблено вивчати іноземні мови. Важливо і те, що коледж має великі гуртожитки, всі бажаючи отримують там місця. Студентська їдальня за помірними цінами забезпечує молодь сніданками та обідами. Відзначу, що до 72% місць у ВТК — бюджетні, решта — за контрактом. Стипендія призначається на рейтинговій основі і складає від 980 грн. до 1819 грн.

У коледжі вивчають електромобілі, які сьогодні завойовують все більшу популярність у світі. Але технічна думка не дрімає, і цікавим ноу-хау ВТК стала розробка електромотоцикла, який вперше в Україні сконструювали першокурсники. Його вже демонстрували по українському телебаченню. А вінничани побачать новинку на обласній виставці творчих робіт. До речі, у ВТК є спеціальна установка, де можна підзаряджати електрокари.

Невід’ємною складовою життя студентства є участь у різноманітних конкурсах. У 2018-2019 навчальному році Юлія Ніколіна отримала диплом І ступеня ІХ міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка; Михайло Овчар і Костянтин Загнітко перемогли у обласній олімпіаді з математики; Яна Рудик виборола першість у олімпіаді з охорони праці; Валентин Крупельницький став переможцем обласного конкурсу проектів податкових реформ. А як не пишатись випускницею Оксаною Коломієць, яка у коледжі отримала перший приз у всеукраїнському конкурсі ім. Тараса Шевченка, а днями вже як студентка торговельно-економічного університету взяла участь — і перемогла! — у конкурсі краси «Міс ВТЕІ-2019»!

– У нашому технічному коледжі цікаво вчитись, цікаво відпочивати, — переконана Ніна Шевчук, заступник директора з виховної роботи. — Ці традиції збереглись з часів Вінницького технікуму електронних приладів, правонаступником якого став коледж. Турбота про гармонійний розвиток і здоров’я підростаючого покоління – постійно у центрі уваги. Цьому сприяє любов до обраної професії, до коледжу, до молодих людей, таких різних, впевнених і не дуже, працьовитих і не зовсім, відкритих, як книга, і замкнених, захищених і беззахисних. Їхні біль і клопоти ми пропускаємо через свої серця, допомагаємо стати людиною і громадянином, підтримуємо тісний зв’язок з батьками студентів, залучаємо їх до організації виховного процесу в коледжі, до проведення урочистостей, свят, поїздок. Радує, що колишні студенти-випускники приводять до альма-матер своїх братів, сестер, а тепер уже і дітей.

– Ми зрозуміли, що у Вінницькому технічному коледжі дають грунтовні знання, є потужний викладацький склад, навчальна база і перспектива на майбутнє, — поділилась думками вінничанка Олена Василівна, мама сина-дев’ятикласника. — Отже, вирішили вступати!

Детальну інформацію можна отримати у Вінницькому технічному коледжі за адресою: м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 91/2, тел. 60-46-25, 51-33-81, 51-15-52.

У закладі цікаво вчитись та працювати