Участь взяли понад 200 спортсменів зі всієї країни. Вінниччину представляли двоє спортсменів, які родом із Жмеринки. Артему Ковальчуку у ваговій категорії до 73 кг вдалось посісти четверте місце. А ось 12-річний Оскар Головатюк не лише став чемпіоном, а й встановив відразу три рекорди України!

– Підтримати сина їздили ми з чоловіком та тренер дитячої юнацько-спортивної школи Василь Стрельбицький. Оскар виступав у ваговій категорії до 38 кілограмів. У ривку він підняв штангу вагою 43 кг, у поштовху – 51 кг. У тактичній боротьбі серед 28 суперників Оскар зумів їх всіх обійти. Завдяки цим показникам син здобув дві золотих медалі та кубок. Крім того, члени журі зафіксували три рекорди України, які встановив Оскар. Чесно кажучи, такі результати для нас очікувані, адже підготовка була серйозною та копіткою. За перемогу вже придбали сину подарунок — омріяну комп’ютерну мишку, — розповіла мама спортсмена Злата Головатюк. — Із 15 років він зможе представляти нашу державу вже у Європі, тож маємо ще час для тренувань. Тренер пророкує Оскару велике майбутнє, а ми зі свого боку будемо його підтримувати.

Зазначимо, що у родині маленького Оскара вже є спортсмени. Його мама професійно займається фітнесом та викладає у школі фізкультуру. Тато свого часу був важкоатлетом та завоював перший дорослий розряд. Хлопчик займається більше року. Щотижня має три заняття, і жодне із них він не пропускає. Він двічі перемагав на обласних чемпіонатах з важкої атлетики. Відвідує школу №6 у Жмеринці.

Вікторія Снігур