«Я живу на 5-му поверсі і з 2015 року страждаю від води, яка протікає з даху у мою квартиру, — написала Світлана Нагорняк із Гайсина. — Четвертий рік прошу ЖЕК відремонтувати дах, але реакція нульова. Зверталась до міського голови Анатолія Ілліча Гука у грудні 2016-го із заявою про протікання даху. Відповів начальник ЖЕК А.С. Новіцький, що зима і нічого не можна зробити. Зима скінчилась, знову пишу заяву начальнику ЖЕК. Пройшла весна, потім літо, осінь, начальник запевнив, що ремонт зроблений. Але в грудні 2016-го у мене в квартирі потоп. Замерзання, розмерзання, протікання… Всю зиму до весни 2017-го зі стелі текло. Влітку сказала ЖЕК, що ремонт зроблений. Мабуть, списали кошти, а дах «відремонтували» якоюсь глиною. Взимку об’єм протікання збільшився, я збирала воду у тазики.

У грудні 2018-го повторно подала заяви міському голові і начальнику ЖЕК. Відповіли, що зима і знову нічого не можна вдіяти. Четвертий рік в квартирі мокро, лаковані двері набухли, обвисли, по підлозі шкребуть. Вода затікає в електричну коробку, є небезпека короткого замикання. А начальник ЖЕК заспокоює, мовляв, нічого не буде, просто пробки виб’є. Отак живемо у вічній волозі і небезпеці та «дякуємо» за це горе-керівникам».

Анатолій Гук, міський голова Гайсина, добре знає про дірявий дах по вул. Грушевського, 58.

– Це приватизований будинок. За законом мешканці повинні наймати управителя, який слідкує за станом будівлі, робить необхідні ремонти та ін. Звичайно, ми йдемо назустріч, виділяємо кошти на умовах співфінансування, — пояснив Анатолій Ілліч Гук. — Обіцяю, ми допоможемо з ремонтом даху, як тільки визначимось з виконанням планових робіт та із фінансуванням.