У вихідні відомий телеведучий та мандрівник Дмитро Комаров зі своєю командою на невеликому чотиримісному літаку вирушив з Коломиї у рекордний триденний політ Україною.

За цей час відомий екстремал відвідав понад 30 аеродромів! Не облетів стороною і нашу область. Зокрема здійснив зупинки у Бершаді, Гайсині та Вінниці, де його зустрічали сотні людей із оркестром, тортом та короваєм. Дмитро Комаров був вражений таким несподівано щирим прийомом і заявив, що так тепло його ще ніде не зустрічали.

– Я вже не перший рік захоплююсь авіацією і навіть виконував фігури пілотажу під контролем досвідчених інструкторів. В експедиціях нам часто доводиться користуватися послугами малої авіації та літати на невеликих чотиримісних літаках. Причому не тільки у найбільш диких місцях, але й у цивілізованих. У багатьох країнах вони виконують роль маршруток. У такому авіатаксі, наприклад, ми летіли з Танзанії на острів Занзібар менше ніж за 50 доларів. Маленькими літаками подорожували в Бразилії, Мексиці, Болівії, Непалі та багатьох інших країнах. А в Канаді та США приватні літаки взагалі не вважаються чимось незвичайним. Своїм триденним польотом я захотів показати, що в нашій країні теж є такі можливості, але потрібно розвивати цю сферу, — розповів вінницькій публіці Дмитро Комаров. – Я побачив нашу країну у подорожі різною. Вінниччина дуже красива та з родючими ґрунтами. Пролітав над Говерлою — там ще лежить сніг. А з негативного… Масштаби вирубки лісів у Карпатах просто жахають!

Відомо, що успішний політ Дмитра Комарова скоро буде внесений до Національного реєстру рекордів України за найбільшу кількість відвіданих аеродромів за три льотних дні.

Віталіна Володимирова

Вінницькі музиканти влаштували телезірці концерт