Роман-фентезі письменника з Козятина, котрому нещодавно виповнився всього 21 рік, вразив маститих майстрів слова. Урочисте нагородження відбувалося в Будинку письменника Національної спілки письменників України. Міжнародну літературну німецько-українську премію імені Олеся Гончара заснували у 1996 році меценати — німецьке подружжя Тетяна Куштевська та Дітер Каренберг і Національна спілка письменників України.

Вітали молодих лауреатів престижної міжнародної премії голова спілки Михайло Сидоржевський та заступник міністра культури Юрій Рибачук. А голова журі, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Петро Перебийніс зазначив:

– У номінації «Проза. Роман чи повість» не мав собі рівних прозаїк з міста Козятина Вінницької області Назар Мулик. Його роман-фентезі «Кров Дракона» просто вражає. Аж не віриться: звідки це в юнака? Він ще тільки починає творчий шлях, а вже дивує нас відкриттями.

Сам лауреат щиро радіє своєму успіхові. «Я хочу подякувати усім своїм рідним: бабусям, дідусям, мамі Мілі та тату Святославу… Кожен із вас вклав частинку своєї душі та любові в мене, і це зараз яскраво виливається у дані досягнення! — сказав Назар Мулик. — Дякую, рідненькі! Також не омину увагою і свого товариша — Кравця Сергія, який виступив для мене порадником впродовж багатьох років. І, звичайно, нічого цього не сталося б, якби не моя кохана дівчина — Анна, для якої я творив і якій, власне, присвятив «Кров Дракона».

До речі, за плечима цього хлопця з Козятина — два виші. Він здобував освіту у Вінницькому педагогічному університеті, спочатку на факультеті історії, етнології і права: історія та археологія, потім на факультеті філології та журналістики. Нині навчається на історико-філософському факультеті Київського університету ім. Грінченка. Але все свідоме життя, навіть коли ще навчався у Козятинській середній школі №5, любив створювати оповідання та історії з власного вигаданого світу. І на сьогодні в Назара два закінчених романи. Над третім ще працює. Всі вони — у жанрі фентезі. Йому подобається працювати зі словом, він це робить легко та невтомно, старається, щоб про нього дізналися на різних художніх конкурсах: уже брав участь в обласному імені Михайла Коцюбинського, зараз подав заявку на участь у «Коронації слова», у «Смолоскипі».