Наприкінці березня у Кропивницькому відбулась всеукраїнська олімпіада з української мови і літератури, у якій взяли участь понад 150 учнів. Захищати честь нашої області поїхала учениця 8 класу Сербинівського навчально-виховного комплексу Анастасія Лукашенко. І звідти дівчинка повернулась із нагородою – третім місцем. Освітяни Жмеринщини не приховують свого захоплення і додають: район постійно демонструє високі досягнення у ЗНО та олімпіадах.

– Дівчинка з раннього дитинства захоплюється книгами, є поціновувачем різних жанрів, проте перевагу надає фентезі. За це велика подяка батькам, які прищепили любов до знань. Настя відмінно навчається та є гордістю школи. Посідала призове місце у мовному конкурсі ім. Петра Яцика. Неодноразово здобувала перемоги у районних та обласних олімпіадах. Зокрема у лютому стала другою серед кращих учнів області з історії. Зовсім нещодавно у всеукраїнському мистецькому міжрегіональному конкурсі для школярів та студентів коледжів «Шевченкова весна» дівчинка отримала «золото» у номінації «Прозова творчість», — повідомили у відділі освіти Жмеринської РДА. — Настя здобула першість у олімпіаді серед восьмикласників Вінниччини з української мови та літератури і отримала шанс показати себе на рівні країни. Готувала її вчитель Лідія Воронович, активно підтримувала і директор закладу Тетяна Трач. Приємно, що дитина із простої сільської школи не лише показала високий рівень, а й посіла третє місце.

Коли верстався номер, стало відомо, що на всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури відмінні результати показали ще двоє наших земляків, які навчаються у міських школах. Це учениця 9-го класу Ладижинської загальноосвітньої школи Дар’я Перловська та учениця «Вінницького технічного ліцею» Вікторія Парчевська.

Віталіна Трудько