Жахлива трагедія сталась у селі Олександрівка Тростянецького району. Того весняного дня 52-річний Василь Захаренко посварився з дружиною через ревнощі і вирішив покінчити із життям.

Для цього демонстративно облив бензином голову та підпалив себе посеред кімнати. За лічені секунди селянин став палати, наче той смолоскип, і благав про допомогу. Рідні та сусіди кинулись рятувати. Коли загасили вогонь, приїхала «швидка допомога». Від чоловіка, який горів живцем, навіть дорослим стало зле..

У Тростянецьку районну лікарню Василя Захаренка госпіталізували у край важкому стані.

На голові, шиї, тулубі, верхніх дихальних шляхах та верхніх кінцівках були глибокі термічні опіки другого ступеня. Всього було уражено 60% тіла. Всю ніч медики робили все для того, щоб чоловіка повернути до життя, але вранці його серце зупинилось. Шансів не було через те, що обгоріли органи дихання. Поховали Василя на Черкащині, звідки він родом. У селі розповідають: загиблий був людиною комунікабельною та працював механізатором у сусідньому населеному пункті. Із жінкою виховували двох дітей і досить часто сварились через любов Василя до оковитої.

У прес-службі поліції повідомили, що за даним фактом нині відкрито кримінальне провадження — «умисне вбивство» з позначкою «самогубство». Підстав перекваліфікації статті на доведення до самогубства у слідчих поки що нема.

Схожий інцидент стався і у Козятинському районі. Щоправда, там 80-річний дідусь здійснив невдалу спробу суїциду. Він стрибнув у недіючий колодязь, і рідні встигли його врятувати. Відомо, що це вже не перша спроба старенького покінчити із життям. Причини невідомі.

Віталіна Володимирова