Попередні результати виборів Президента  по Вінницькій області:
63% – Зе,
36% – По
По місту Вінниця:
57,8 – Зе
42,2 – По…

Також після 20.00 21 квітня оприлюднили остаточні результати Національного екзит-полу станом на 20 годину. Згідно проведених опитувань, у другому турі виборів Президента України перемагає Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський – 73%. На Заході країни його підтримали 56,9%, у Центрі – 70,2%, на Півдні – 85,4%, на Сході – 87,3%.

Петро Порошенко – 25,5%. На Заході за нього проголосували 41,3%, у Центрі – 28%, на Півдні – 13,5%, на Сході – 11,5%.

Зіпсували бюлетень – 1,5%

Нагадаємо, що у Вінницькій області склала 62,5%.

Центральна виборча комісія оприлюднила дані щодо активності виборців під час другого туру виборів Президента. На восьми виборчих округах Вінницької області явка склала 62,51%.

Найактивнішими виборці були територіальному виборчому окрузі №11 (частина міста Вінниці та Вінницького району) – 66,13%, найменшу явку показав округ №16 (місто Могилів-Подільський, Крижопільський, Могилів-Подільський, Піщанський, Чечельницький, Ямпільський райони) – 57,59%.

Системних прaвопорушень, які б вплинули нa результaти виборів, не зaфіксовaно. Поліцейські зaбезпечили прaвопорядок під чaс виборчого процесу тa безпеку громaдян. Про це повідомилa нa брифінгу у Вінницькому прес-клубі нaчaльник відділу комунікaції ГУНП у Вінницькій облaсті Гaннa Олійник.

«У день голосувaння до поліції стaном нa 20.00 нaдійшло 52 повідомлення громaдян про можливі порушення виборчого зaконодaвствa. Середних : фотогрaфувaння бюлетеня – 5, умисне псувaння бюлетеня – 2, невчaсне прибуття членів ДВК – 1, ненaлежнa роботa ДВК – 7, видaчa бюлетенів без пaспортa – 5, групове голосувaння зa «відкріпними тaлонaми» – 4, голосувaння іншою особою – 1, незaконнa aгітaція нa вулицях тa ЗМІ – 6, відсутність в спискaх виборців – 3, інші події – 18», – розповілa нaчaльник відділу комунікaції ГУНП у Вінницькій облaсті Гaннa Олійник.

21 квітня до Вінниці приїхав прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Разом із дружиною Оленою він проголосував за майбутнього Президента на виборчій дільниці в школі №10.

«Не зраджуючи традиціям, проголосували сьогодні на виборах Президента. Хочу ще раз наголосити, що для нас є величезним надбанням змога вільно робити свій вибір. Глибоко переконаний, що і сьогодні вибори пройдуть на високих демократичних стандартах. Всі українці сьогодні обирають майбутнє і я бажаю тільки одного – щоб це майбутнє було щасливим, успішним. Щоб надія кожного виправдалася», – сказав прем’єр.

Чимало вінничан підходили до земляка, щоб зробити спільне фото. «Повертайтеся до нас, нащо вам той Київ», – вигукували з натовпу.

21 квітня в Україні – другий тур виборів Президента. Міський голова Сергій Моргунов прийшов на дільницю, що у мікрорайоні Пирогово, разом із дружиною Наталею. Отримали бюлетені і зробили свій вибір.

«Будь-які вибори – це момент відповідальності. Люди повинні подумати і для себе визначитися, якою буде держава наступні 5 років, який буде напрямок руху країни, в якому векторі. Як буде розвиватися економіка, соціальна політика…

Це день відповідальності не тільки за себе, а, мабуть, за своїх дітей, за своїх батьків і за своє майбутнє. Я зробив свій вибір, він в мене не змінився за результатами першого туру. Це відповідальний момент для всього українського народу», – сказав Сергій Моргунов.

У Вінниці правоохоронці повідомили

, що одна із дільниць розпочала роботу із запізненням. Згодом стало відомо, що голова дільниці вчасно не прийшов на роботу. Оскільки ключі від сейфу з бюлетенями були саме в нього, то на допомогу викликали рятувальників. Бійці Служби «101» за допомогою ломів відкрили сейф.

Згодом очільник дільниці таки з’явився, однак поліцейські помітили, що чоловік був у нетверезому стані. Освідування це підтвердило.

Голова обласного осередку Всеукраїнської громадської організації Комітету виборців України В’ячеслав Телень повідомив, що попри це дільниця, що розташована у школі №22, працювала у звичайному режимі.

«Поліція попросили пройти освідування, оскільки людина була у такому вигляді, що виникало питання щодо її стану.

Наразі його на виборчій дільниці немає. Згідно чинного законодавства, він легітимний голова дільничної виборчої комісії. Він може повернутися до виконання своїх обов’язків. В законі є така норма – якщо не може виконувати обов’язки голова комісії, за рішенням дільничної комісії, можуть призначити головуючого на засіданні, а не нового голову. Комісія так і зробила.

Щодо відкриття сейфу, то все робили відповідно до процедури, були присутні працівники поліції, куратори з окружної виборчої комісії», – зазначає Владислав Телень.

21 квітня до виборчих дільниць Вінниці ветерани АТО-ООС вирішили прийти у військовій формі українських бійців. Таким чином вони хочуть нагадати людям, що війна на Сході досі триває.

«Знаю, напевно, що разом зі мною на вибори Президента 2019 року у формі прийдуть п’ять моїх побратимів. Ми це робимо не випадково, таким чином хочемо нагадати нашим мешканцям, що у нас триває війна на східні частині України. Протягом 5 років військові захищають мир на всій території нашої держави. Ми не давали можливості людям відчути, що це таке. Тому більшість населення спокійно працювало, навчалося, відпочивало. Більшість кажуть, що втомилися від війни, але про неї чули лише з екранів телевізорів», – розповів ветеран АТО-ООС Олександр Гром.

Олександр також зауважив, що акція триває по всій території України. Її започаткував волонтер з Києва Андрій Хоманчук.

Далі буде…

Фото Олексія Бойко