Про це повідомляє прес-центр Командування Повітряних Сил ЗСУ:

– Медична частина бригади транспортної авіації з Вінниччини перетворилась на пункт здачі крові. Тут військовослужбовці здавали кров для потреб хворих і поранених. Виїзна бригада Вінницької обласної станції переливання крові облаштувала всі необхідні робочі місця, аби процес здавання крові пройшов швидко, якісно та з дотриманням всіх вимог керівних документів. Були розгорнуті місця реєстрації донорів, визначення групи крові донора, видачі контейнерів для забору крові. Окрім того, всіх охочих здати кров оглянув терапевт медичної частини бригади.

Як запевнив координатор донорства станції переливання крові Валерій Неживенко, сучасна тара, якою користуються медики, повністю виключає потрапляння будь-якої інвазії, тобто зараження:

— Ми можемо провести процедуру забору крові і на складах і у виробничих залах підприємств. Тим більше, маємо змогу це зробити у медичному пункті військової частини, де все стерильно.

Ініціатором заходу виступили військовослужбовці частини, які розуміють необхідність і актуальність створення запасу препаратів крові в регіоні. Адже ними користуються не тільки лікарні міста та області, а й військовий госпіталь у Вінниці.

— Ми вдячні медичним працівникам обласної станції переливання крові, які врахували нашу завантаженість і особливості служби та знайшли можливість приїхати. Охочих здати кров у військовій частині багато, але не всі можуть це зробити з огляду на виконання навчально-бойових завдань, – розповів заступник командира по роботі з особовим складом підполковник Олег Бомбела.

Капітан Олександр Кушнір, начальник пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби авіабригади, не вперше став донором. Ще під час навчання в університеті взяв участь в акції, яка проходила на допомогу хворим дітям. Олександр радить іншим не боятися робити добрі справи.

— Ми ніколи не знаємо, що чекає на нас завтра. А завтра ця кров може знадобитися нашим рідним, близьким, нашим дітям і навіть нам самим. Тим більше, ми військовослужбовці, готові завжди прийти на допомогу тим, хто цього потребує, — додав офіцер.