– В цей день до бібліотеки завітали етнографи, народознавці, представники громадських організацій, науковці та студентська молодь  Вінниці та області. Побували на заході і військовослужбовці військової частини 3008 Національної гвардії України.

Завідувач науково-дослідницького відділу давньої історії Вінницького обласного краєзнавчого музею Лілія Гальчевска розповіла слухачам про традиції святкування Великодня на Поділлі. За її словами, паски пекли у четвер. Щоб вона  вдалася, замало білої муки і різних приправ, треба мати добрі думки та щире серце. Пасок напікали багато, щоб на три дні свят вистачило та було чим частувати гостей та сусідів, -каже прес-секретар частини Анна Лазуренко.

Майстер рогозоплетіння Надія Іщенко навчала секретам заготовки матеріалів та про кропітку роботу виготовлення великоднього кошика та мережки із рогози.Майстер писанкарства, член Національної спілки народних майстрів України, член Координаційної ради з питань розвитку і пропаганди писанкарства в Україні Марина Верхова розповіла про «Писанку як символ Христового Воскресіння», про декоровані традиційні символи та основні методи виготовлення писанок та крашанок.

Валентина Лісова