Голова Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Він сказав, що Зеленський може розраховувати на підтримку УПЦ МП. Він впевнений, що новий президент не буде втручатися у справи церкви, а також у права та свободу віруючих усіх конфесій.

І цього ж дня стало відомо, що окружний адміністративний     суд Києва призупинив процес примусового перейменування Української православної церкви Московського патріархату, котра вже до 26 квітня має вказати у своїй назві приналежність до Російської православної церкви. Про це повідомили у прес-службі суду.

“Суд задовольнив заяву Київської Митрополії УПЦ МП про забезпечення позову через те, що неприйняття таких мір може суттєво ускладнити або зробити неможливим відновлення порушених прав та інтересів позивача. На думку суду реалізація у даний час (до рішення справи по суті)акту, що оскаржується і здійснення на його виконання дій може призвести до невиправданого втручання держави у сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи” – йдеться у повідомленні.

Суд підкреслив, що вказані заходи не свідчать про фактичне вирішення судового спору. Вони спрямовані тільки на збереження стану, котрий є до завершення розгляду справи по суті. Варто додати, до до ці справи були притягнуті як треті особи 265 релігійних організацій.