На другий день після другого туру президентських виборів прем’єр-міністр Володимир Гройсман із міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, керівником «Укравтодору» Славоміром Новаком, міністром Володимиром Кістіном, губернатором Валерієм Коровієм та мером Вінниці Сергієм Моргуновим інспектували хід ремонтних робіт на трасі М-12 в Немирівському районі біля села Мельниківці.

Адже тут у Вінницькій області триває довгоочікуваний ремонт дороги М-12, яка є частиною шляху GO Highway і з’єднує Чорне та Балтійські моря. А ще цією трасою вінничани традиційно їздять на відпочинок до Чорного моря – в Одесу, Южний, Херсонську та Миколаївську області… А ще в Софіївку в Умані!  Тому уваги до цієї траси, де за Гайсином 19 км дороги повністю зійшли, посилена…

23 квітня за Немировом дорожники показали як ремонтують 5-кілометрову ділянку за всіма стандартами та гарантією 10 років. .

– Коли востаннє ремонтували цю дорогу? 40 років тому? Це я лише народився! І так до нас любили і дбали про Україну! Тому з 2016 року ми сформували нову систему будівництва доріг, яка для мене на посаді прем’єр-міністра і для нашого Уряду є першочерговою! Бо зарплати і реформи це головні пріоритети в Україні! Але інфраструктура не менш важлива! Бо він доріг залежить як працює економіка, чи зможемо ми  реінвестувати зароблені кошти в пенсії, зарплати. І ви віс розумієте, що без якісної інфраструктури – доріг, аеропортів та морських портів економіка не зможе розвиватись. Тому ми створили систему і сьогодні є законодавчо визначений Дорожній фонд, який формується централізовано. Далі є стратегія розвитку українських доріг і ми є свідками реалізації цієї стратегії. Цього року на дороги у Вінницькій області Уряд дає 2,8 мільярди із 55 мільярдів, які є на всі дороги в Україні…

Бо нам важлива ця траса М-12, яка йде від західного кордону Львівської області до портів Одеської, Миколаївської, Херсонської області. Мова йде про поєднання Балтики і Чорного моря. Майже вся вона сьогодні вже зроблена чи в роботі… І ці 55 млрд. гривень – це рекордна цифра для України, яка ремонтується нашим Урядом! І питання не лише в грошах, а перш за все якість, нові підходи щодо будівництва доріг та безпека руху. Якщо десь будуть красти чи гнати халтуру – одразу кажу, за неї платити ми не будемо!

Друга позиція. Безпека дорожнього руху. Для нас є завдання – до 2030 року на третину зменшити травматизм і смертність на дорогах. Тому більше 2 млрд. гривень в цьому році направимо на реалізацію проектів з безпеки. Це і рух по колу, який змушує водіїв зменшувати швидкість, острівці безпеки для пішоходів, підсвітлювані переходи та інші заходи», – зазначив Володимир Гройсман.

Цю ділянку траси М 12 від Вінниці до кордону із Черкаською областю мають на 90% закінчити до грудня. Все окрім 19 км на трьох ділянках…

Окремо Володимир Гройсман прокоментував ремонт дороги на Могилів-Подільський, на Житомир, китайцями біля Меджибожу на Хмельниччині, свій похід у ВР восени та гарантії уряду дорожникам по виконаним і новим ремонтам доріг.

Не дарма оператор асфальтового комбайну Ігор із Вінниці запитав Гройсмана «А робота нам і дороги країні будуть з цими виборами?»

– Ми не зупиняємось! Ремонт України триває! Будуть дороги і буде зарплата!», – відповів   робітнику Autostrada прем’єр Гройсман сьогодні на трасі М-12 за Немировом.