Адже «стрілець» із шевронами та посвідченням «мисливцезнавця» стріляв із 3-ма товаришами по пернатих і намагався застрелити маму-качку, яка сиділа на кладці яєць!

Коли місцевий мешканець Андрій почув постріли на берегу річки Південний Буг в сезон «тиші» та заборони на полювання, то він затримав громадянина К., вінничанина. Під час затримання ветеран АТО вимушений був стріляти в повітря із своєї зареєстрованої мисливської рушниці…

Вже відомо, що у порушника вилучили нарізну зброю і на ряженого «мисливствознавця» ДП «Вінницький лісгосп» склав протокол про порушення правил полювання.

– Порушник не просто знехтував елементарні та загальновідомі правила полювання, намагаючись добути дичину в сезон тиші, коли народжуються малюки у всіх видів тварин. Він проявив нечуване блюзнірство, святотатство, намагаючись застрелити качку-самку, яка сиділа на гнізді з майбутнім виводком. Таким чином він міг позбавити життя близько десятка птахів, – зазначив завідуючий сектором мисливського господарства Вінницького ОУЛМГ Василь Мельник.

На жаль, чинне законодавство передбачає максимальний розмір штрафу всього 1020 грн., адже за фактом добутої дичини не було. Порушника буде притягнуто до адміністративної відповідальності, але лише суд визначить, чи буде конфіскація зброї, чи позбудеться порушник права полювання терміном до 3 років. На Вінниччині випадки, коли суд позбавляє мисливця права полювання, трапляються нечасто. За минулий рік такого прецеденту не було. І дуже шкода – порушники та браконьєри відчувають безкарність. Лише з початку року у результаті проведених 211 рейдів виявлено 93 порушники правил полювання. У Європі вимоги до мисливців зовсім інші, і подібний випадок браконьєру так просто з рук не зійшов би.

Однак є у цій історії і світла сторона. Слід віддати належне сміливості та високому рівню свідомості мешканця Стрижавки – ветерана АТО Андрія Грачова , який не побоявся людини із зброєю в руках, витримав грубість, нахабство і затримав його…