— У такому самодостатньому місті, котре претендує на центр госпітального округу, чомусь саме медицина страждає він необдуманих вчинків чиновників. Не встигло перетрясти районною лікарнею, як взялися за дитячу поліклініку. Все відбулося без зайвого галасу: приміщення продали нібито під готель. Тепер з’явилися чутки, що у цьому приміщенні планують поселити «зеків», котрі працюватимуть на «Рябі»… Зрозуміло, ми не в захваті від такої звістки, — обурюються читачі.

Мами дуже занепокоєні. «У дитячій лікарні працюють чудові спеціалісти, усі кабінети світлі, відремонтовані. Тепер залишається підхоплювати інфекції у стаціонарі для дорослих чи їхати до Вінниці, щоб цілий день провести у чергах?» — мало не плачуть вони. Кажуть, що дитячий стаціонар переведуть до… гінекологічного відділення, а тим лише три палати! Вже й зараз у палатах змушені спільно лікуватися і старі, й малі. Для спеціалістів ніби навмисно створюють такі умови, що вони змушені були звільнятися. Місцева влада нічого не зробила для того, щоб заохотити медиків залишатися на роботі у цьому закладі. «Ніби навмисне роблять все для того, щоб закрити», — переконані молоді мами.

До протистоянь мешканцям Гайсина не звикати. Ось так згуртовано і організовано вони кілька років тому відстояли свого міського голову. Ось і тепер, відразу визначивши ініціативну групу, почали активно діяти. Вже через кілька днів, у понеділок, до обласної ради був відправлений лист-звернення, під котрим поставили підписи більше 700 мешканців міста.

«Гайсинчани стурбовані закінченням демократії в нашому районі, котрим керує Владислав Уткін. Він на словах підтримує уряд Гройсмана і в той же час зробив усе можливе, щоб скоротити 68 кваліфікованих медпрацівників районної лікарні, мотивуючи це тим, що «не буде кормити дармоїдів»… — йдеться зокрема в листі. Мешканці пригадали голові РДА і незрозумілі дії навколо новозбудованої церкви у Гайсині, передачу міських дитсадків під управління РДА, вимагаючи на це з бюджету міської ради 15 мільйонів гривень, і звіт тільки «для запрошених», а не публічний… Люди вимагають від обласної влади перевірки викладених фактів і притягнення голови РДА до відповідальності.

До боротьби за дитячу поліклініку підключили і депутатів обласної ради.

Тим часом головний лікар районної лікарні Ігор Кохан розповів, що й сам звернувся за поясненнями до депутатів районної ради. І вже у четвер скандальне питання розглянуть на комісії райради.

– А зараз у приміщенні дитячої лікарні функціонує стаціонар педіатричного відділення центральної районної лікарні та дитяче поліклінічне відділення денного стаціонару сімейної медицини, — розповів головний лікар.

Що буде далі — повна невідомість.