Нещодавно звичайна вчителька з Хоньковецької сільської школи Могилів-Подільського району довела, що найкраще в Україні викладає географію.

Вона блискуче продемонструвала свою педагогічну майстерність, професійні уміння і творчі здобутки на фінальному етапі всеукраїнського етапу  конкурсу «УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2019» у номінації «Географія».

Конкурс  відображав контекст прийнятої Концепції Нової української школи, а також розглядав виховні акценти та етичну складову професійної компетентності педагога.

У ході Всеукраїнського етапу конкурсу Яна Коробкова щедро ділилася із колегами своїми педагогічними здобутками, демонструвала нові педагогічні ідеї, креативність, творчий підхід, глибокі знання психологічних особливостей дітей та почуття гумору, шукала свою педагогічну стежку до душі й серця кожного учня.

Загалом учасниками третього етапу конкурсу став 121 учитель. Вони демонстрували досвід та професійні ідеї під час випробувань «Методичний практикум», «Практична робота» та «Тестування з фахової майстерності».

За результатами цих завдань журі конкурсу відібрало 12 лідерів за кожною з п’яти номінацій. Відібрані учасники продовжили змагання у фіналі – вони брали участь у випробуваннях «Урок» та «Проект» (у номінації «Географія» – «Дослідження»). Найвищі бали отримали учителі-новатори, які довели журі свої професійні знання та навички.

Журі ІІІ етапу конкурсу відзначило Яну Сергіївну за високий фаховий та професійний рівень, високу педагогічну ерудицію, ґрунтовні знання з предмета, досконалу методику викладання та організації освітнього процесу, уміння налагоджувати контакт із дітьми, спрямовувати їх діяльність на практичне засвоєння програмового матеріалу та визнало ПЕРЕМОЖЦЕМ.

Наталка Романюк