Ми продовжуємо конкурс на найкращий коровай і знайомимо вас з новими учасницями. У руках цієї жінки будь-які продукти перетворюються на шедевр кондитерського мистецтва.

Рідні та друзі вже не уявляють святкового столу без її солодких виробів. Ірина Бойченко зі Стрижавки займається виготовленням короваїв, тортів та пиріжків досить давно. Так непомітно захоплення перетворилося на справу життя та заробіток.

– Моя бабуся, яка родом із Лозни Хмільницького району, пекла такий хліб, що в неї його навіть замовляли. Я ж навчилась цій непростій справі сама, чимало інформації дізналась з Інтернету. А взагалі впевнена, що якщо ти щось сильно хочеш — працюй, і все вийде, — каже Ірина Бойченко. — Свого часу я навчалася на технолога харчової промисловості, і ця професія була дуже популярною. Після того працювала кухарем у вінницькому кафе на Вишеньці. Зараз моє місце роботи — кухар у ресторані «Вагнес» у Стрижавці. У вільний час вдома завжди любила щось пекти для родини та пригощала знайомих, які і стали моїми першими клієнтами. Не раз готувала пиріжечки та короваї на замовлення місцевої школи. А своїй сестрі нещодавно спекла у вигляді серця на день народження. То вона й гості були у захваті. Готую смачний пиріг із вишнями, маком та сиром, але тісто роблю, як на коровай. Такі дуже популярні на дитячі свята.

Найважчий коровай, який готувала співрозмовниця, був близько трьох кілограмів. Гарним вдався, адже вона дотримується певних традицій — спокій та позитивна музика.

– Вдома тримаю корівку та курей, то для тіста використовую виключно якісні та натуральні інгредієнти. Додаю у коровай молоко, борошно, яйця, ванілін, мед, трішки горілки. Прикрашаю різними фігурками із тіста, з якого готую.

Останнім часом часто купують готові різнокольорові квіти і ними оздоблюють.

Вікторія Снігур