Нещодавно у Варшаві відбувся чемпіонат Європи зі східних танців «International Premium Cup -2019», де взяли участь найсильніші учасники із багатьох країн.

Від Вінницької області виступали два колективи, серед яких Dance Center «Jasmin In Motion» зі Жмеринки. Їм не лише вдалось запалити вимогливу публіку своїм талантом та артистизмом, а й здобути головну нагороду. Цим вони завдячують своїй тренерці Ларисі Бабак.

– Позмагатись за перемогу до Польщі нас їздило четверо, хоча у колективі займається багато дівчаток. Ми демонстрували групові та сольні номери. Наприклад, я підготувала суддям класичний східний танець Raks al Sharki, за який отримала золоту медаль. Варіанти цього танцю можна побачити повсюдно в Північній Африці і на Близькому Сході. Його вміє виконувати кожна жінка, яка там мешкає. Крім того, мені вдалось посісти перше місце за виконання єгипетського фольклору, — розповідає переможниця Єлена Швець. — Після такого тріумфу до нас підходили тренери з Білорусі і не приховували свого захоплення. Казали, що пам’ятають нас із минулорічних змагань в Празі, де я за сольний номер отримала третє місце, а за групові — перші. Нині готуємось до чемпіонату із сучасної хореографії, який пройде у травні у Києві. Судитимуть нас Влад Яма, Олена Шоптенко та Раду Поклітару.

Зазначимо, що жмеринчанка Єлена Швець займається східними танцями шість років. Запропонувала мама, яка прочитала в газеті оголошення про набір. З тих пір дівчинка не уявляє свого життя без сцени і має десятки грамот та медалей. Навчається у дев’ятому класі школи №1. Танцівницю постійно підтримує її родина.

Тато, до речі, був одним із перших, хто пішов служити на війну.

Віталіна Трудько