Більшість ліків проти алергії, які продаються без рецепта, викликають побічні ефекти, такі як сонливість, а для деяких людей вони зовсім не ефективні. Прості домашні засоби, до складу яких входять натуральні інгредієнти, допоможуть полегшити симптоми алергії без будь-яких ознак нездужань.

Вітамін С — відомий антиоксидант та імунний підсилювач. Він може заспокоїти алергічну реакцію і зменшити запалення. Їжте продукти, багаті на вітамін С: болгарський перець або перець чилі, ананас, апельсин, капусту (білокачанну, брокколі, цвітну, брюссельську) і т.п. Щоб отримати потужний заряд вітаміну С, приготуйте зелений коктейль.

Кілька досліджень показали, що регулярне вживання яблук захищає від алергії. Яблука містять кверцетин, а шкірка містить багато антиоксидантів, які називаються поліфенолами. Вагітні жінки, які їдять яблука, мають менший ризик виникнення алергій і астми у їхніх дітей. Волоські горіхи містять багато магнію і вітаміну Е: магній захищає від хрипів і кашлю, а вітамін Е діє як підсилювач антиоксидантного захисту.

Коли алергія на піку активності, щодня приймайте як тонізуючий засіб таку суміш: 1/8 склянки яблучного оцту на 1 склянку води. За бажанням можна додати мед. Але обов’язково вибирайте тільки натуральний оцет, кращий варіант — домашнього приготування.