Дякую всім-всім працівникам «33-го каналу» за активну, справедливу газету. Я її читаю уже понад декілька десятиліть, майже з дня заснування. Спасибі вам.

Тільки що подзвонила в обласну газову контору м.Вінниці. Дзвонила півдня. Те, що говорить автовідповідач, вивчила напам’ять. Хочу запитати, а якщо я півдня телефоную, то для чого відповідачу напрягатись, повторювати одне і те ж? Я все одно не зможу скористатись його порадами. У мене (та і в більшості пенсіонерів) комп’ютера немає. Нам основне передати показник і потім дізнатись, скільки за цей довбаний газ заплатити. Все. І ось телефоную, півдня пройшло — поки додзвонилась: коли почула на другому кінці телефону суму, яку мені доведеться заплатити, жахнулась.

Живу в квартирі, якій десь 50 років, користуюсь газом. Ще такого не було, як зараз. Моєї пенсії, а це 1800 грн., не вистачає на оплату, дали субсидію, але я доплачую зі своєї пенсії більше 1000 грн. За що жити, за що купувати ліки, за що харчуватись – перейшла на хліб, якого беру 1/2 буханки чорного і 1/2 буханки білого до чаю, хліб 16-15 грн. х 30 днів = 450 грн. на місяць. Що у мене залишається? Мені нарахували до 4000 тисяч…

У мене квартира 65 м кв. Жити, в двох словах, «холодно і голодно». Це тоді, коли я пропрацювала в медицині 50 років. І, працюючи вже в такому віці, в якому вже люди і не живуть, я дурила себе тим, що зароблю гідну пенсію і забезпечу себе на старості років. А дзуськи! Не життя, а «крематорій». Дай Боже такого життя тим, хто його нам збудував.

Не буду казати про керівників нашої держави (про це вже багато говорять українці), а от за обласну газову корумповану «шарашкіну контору» є що сказати. Чому це ви віднесли мене до боржників, я ж сплачую регулярно?! І тільки за спожитий газ, по лічильнику. Раніше я старалась влітку заплатити, щоб мені легше було зимою з оплатою. А зараз все на зиму переклала. Виявилось, що я ще повинна 450 грн. платити за лічильник, бо він на морозі не докручує те, що їм потрібно. От це я ніяк не можу зрозуміти. Лічильник я купувала в газовій конторі. Коробка лічильника була запакована, їх було на складі багато, я сама вибрала коробку. Сама відкрила, сама ознайомилась з інструкцією, сама вичитала в інструкції, що лічильник пройшов «атестацію» на природність. Потім через декілька років його знімали, перепровіряли. Зразу сказали, що там щось не так. Коли вивернула кожуха, то виявилось все так. І слава Богу, рахує уже, вірою і правдою, по сьогоднішній день. Із усього сказаного газовиком я зрозуміла, що в лічильнику нема якогось «фільтра».

Спеціалісти, замініть всі лічильники людям на такі, які вам потрібні, це у вашій компетенції.

Схаменіться! Не здирайте з людей останнього. Це, що ви здираєте, зареєструйте у відділі субсидій. Хотілося б, щоб відповідь дали компетентні органи письмово в газеті.

Ольга Кравчук