Діти та вчителі  зібралися разок у шкільній їдальні, щоб готувати великодній хліб та розписати писанки.

«Ми вирішили знову всі зібратися, щоб допомогти воїнам ООС. Ми в них віримо і хочемо, аби вони скоріше повернулися додому”, – каже учениця 7 класу   Марія Івасюк

Паски пекли за старовинним рецептом. Йому вже не один десяток років. Жодних барвників, домішувачів, лише натуральні інгредієнти, – розповідає шкільний пекар Тетяна Кватернюк.

«Спочатку замішують опару, яка має піднятися. Далі необхідно додати жовтки, молоко та борошно, маргарин та родзинки, і дати тісту вдруге підійти. Покласти у форму і випікати.»  – розповідає пекар.

Продукти на випічку пасок приносили батьки, які не залишилися осторонь, дізнавшись про ініціативу своїх дітей. . Окрім пасхальних куличів, воїнам також передали  писанки. Ці гостинці  юні патріоти підготували для захисників військової частини 3008 , які зараз перебувають на передовій, у зоні ООС – кажуть педагоги.  І додають, українській армії допомагають регулярно. А напередодні Великодня тим паче не могли залишитись осторонь.

“Ми дуже велику роботу проводимо з такого патріотичного виховання, національного виховання наших дошкільнят і наших школярів. Запропонували і батькам, і діткам підготувати подарунки, які ми можем для наших воїнів АТО, для наших солдат, які захищають нашу батьківщину”, – каже вчитель «Захисту Вітчизни» Леонід Данюк

Пакунки з гостинцями та всім необхідним бійці отримають вже завтра. Тож Великдень зможуть провести хоча й далеко від рідних, але з частиною домашнього тепла.

Прес-секретар
військової частини 3008
Анна Лазуренко