За даними Гідрометеоцентру України 5 травня очікуються коливання магнітного поля Землі середньої важкості, які продовжаться всього один день, але будуть неприємними для метеозалежних людей. Вони відчуватимуть швидку втому, головний біль, депресію, роздратування. Погіршиться самопочуття гіпертоніків і тих, хто страждає від серцево-судинних хвороб.

Період 11-17 травня в окремі години буде супроводжуватись сильними, яскраво вираженими магнітними бурями. Багато люде відчують загострення хронічних хвороб. Не виключені проблеми із зором і дихальною системою, можлива задуха і тахікардія.

20-25 травня будуть бурі середньої важкості, які викличуть дискомфорт у психоемоційному стані — від втоми, роздратування і аж до агресії. У ці дні треба стримувати себе, уникати сварок і стресів.

28 травня буде дуже сильна магнітна буря. В групі ризику – люди старшого віку і діти. Вони відчують слабкість, скачки тиску, порушенян в роботі серця і легенів. Цього дня заборонено перенапружуватись. Прислухайтесь до себе, більше відпочивайте, уникайте тяжкої фізичної праці.