Нині під час двох голосувань на виборах у 10-й міській школі та ревізії ремонту доріг за Немировом Гройсман виглядав ну дуже спортивно, бо, кажуть, схуд на 20 кілограмів… Тому вінницькі бабусі навіть радили земляку «повернутись до Вінниці та від’їстись, бо Вова дуже худий через «нєрви» та ці вибори…»

А журналісти таки запитали у прем’єра його секрет схуднення, яке нині обговорює вся Вінниця та Україна.

Таким був Прем’єр-міністр України В. Гройсман

Як розповів сам Володимир Борисович, він «почав гладшати після операції на спині в 2016 році». Тоді політик вирішив худнути за допомогою тренувань, стверджуючи, що ні на яких дієтах не сидів.

– Взагалі ніяких дієт. Насправді я думаю, що тут поєднання двох чинників – це сила і воля. Коли є сила волі взяти себе в руки і привести до нормальної форми. Був час, коли я набрав зайву вагу, це було пов’язано в тому числі з хребтом, але це вже позаду, — пояснив голова Кабміну. – Звісно, це заняття спортом… Але часу на зал і тренажери дуже мало! Тому результат дасть правильне харчування, щоб не доводилось сідати на дієти і потім зістрибувати із них.

Але яким має бути спорт і правильне харчування, щоб скинути за півроку 20 кілограмів?

В Інтернеті вже є версія від дієтологів, які приписують прем’єру схуднення за допомогою «інтервального голодування».

– При інтервальному голодуванні дозволено їсти в певний час доби. Є кілька варіацій цього типу харчування – 12/12, 10/14 і так далі. Найпоширеніший і безпечний варіант — це 8/16. День умовно ділиться на 2 частини, в якому можна їсти різні продукти протягом 8 годин, а решта 16 годин – час «голодного вікна» (їсти не можна взагалі). Можна пити воду, трав’яні чаї і каву без молока і цукру, — розповіла дієтолог.

При цьому експерт вважає, що тренування такого результату Гройсману дати не могли, бо 70% результату при схудненні дає харчування.

А таким став… (На фото із дружиною під час голосування у Вінниці)

– Можливо, на дієті він і не сидів, бо дієта — це короткостроковий лікувальний протокол харчування. Швидше за все, правильне харчування допомогло скинути Володимиру зайву вагу, — зазначила дієтолог.

Водночас третій і, можливо, головний фактор схуднення прем’єра нині майже ніхто не обговорює – це нерви і хвилювання після поразки Петра Порошенка, головного із «вінницьких», на виборах Президента України!

Сергій Годун

Від редакції. Фоторепортаж із робочого візиту В. Гройсмана на Вінниччину і як він інспектував дороги області – читайте тут.