Її розповів спочатку хмельницький зоозахисник та власник реабілітаційного центру для диких тварин Сергій Пальохін. Власне, йому й зателефонували зі Стрижавки і повідомили, що на подвір’я мешканців селища прибилася поранена тваринка. Просили забрати її до притулку, бо не знали, як допомогти бідоласі, котра була геть знесилена та безпорадна.

Утім, поки Сергій Пальохін добрався до Стрижавки, косулі вже не було. Йому розповіли, що тваринку забрали люди в автомобіль з логотипом відомого вінницького ресторану. Сказали, ніби на шашлик. Довелося терміново звертатися до поліції, передавати прикмети автомобіля. І справді, авто невдовзі затримали, а в багажнику виявили зв’язану знайду з відпиляними рогами… На щастя, самця вдалося врятувати від шашликів і забрати до притулку.

Косулі провели обстеження. Лікарі кажуть, що, схоже, косулю збила машина, бо внутрішні органи пошкоджені. Втім, загрози для його життя немає і Веня, так назвали молодого самця, вже навіть потроху починає сам їсти і ходити. Коли зовсім одужає, зоозахисники планують відпустити його у дику природу, на волю.

А згодом свою версію порятунку Вені розповіли і в ДП “Вінницький лісгосп”. “Мешканка Стрижавки, на подвіря котрої прибилася поранена косуля, почала дзвонити до всіх, хто міг допомогти — у поліцію, рятувальникам, ветеринарам. Але у святковий день ніхто не відізвався, тому вдалося додзвонитися до мисливствознавця Сергія Костюка, а він підняв на ноги єгерську службу, доповів відповідним службам обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного агентства лісових ресурсів України. Єгер на місці події склав відповідний акт. – йдеться у повідомленні – Щоб надати медичну допомогу тварині, єгер телефонував до ветеринарних лікарів, але у всіх був вихідний. Тому єгер ПП «Туристичне мисливсько-рибальське господарство «Вінницьке» Сергій Шевчук звернувся за допомогою до свого товариша, працівника ресторану «Дубовий гай». Дика тварина вела себе неспокійно, брикалася пошкодила рогами обшивку автомобіля з логотипом ресторану і поранила єгеря. Тому цапка змушені були зв’язати. А для безпечного транспортування тварини і безпеки людей, які перебували поруч, самцю спиляли роги. Процедура ця абсолютно безболісна і не несе шкоди здоров’ю тварини, а роги у самця згодом відновляться. Все це відбувалося на очах багатьох людей, зрозуміло, що у багатьох склалося враження: косулю збираються забити на шашлик. Тому й кинулися повідомляти про авто поліції. Але поліцейські, перевіривши документи і з’ясувавши обставини, переконалися, що тварині ніщо не загрожує.”

Вже у понеділок косулю оглянув ветеринар Вінницького району Василь Гоцуляк і приїхав з Хмельницького Сергій Пальохін. З’ясували, що пошкодження у тварини не смертельні, надали відповідну медичну допомогу і порекомендували подальше лікування – крапельниці. Після оформлення обов’язкових документів вінницька косуля переїхала у Хмельницький, і вже там успішно одужує. Ось такий хепі-енд. Головне, що у цій історії не знайшлося байдужих людей і Веню врятували.