Їх організують обласний краєзнавчий музей, обласний художній музей та Тульчинська ОТГ.

Зокрема, у «Золотій залі» палацу відбудеться виставка художніх полотен «Потоцький», присвячена цьому великому, знатному роду. У «Блакитній залі» — виставка робіт викладача Тульчинського училища культури Григорія Зорика «Провінційні вельможі». А у «Грецькій залі» – виставка “Подільського музею” з села Тиманівки. У «Літній вітальні » розмістяться експозиції «Міста і містечка Поділля кінця ХІХ – початку ХХ століть» та «Театральні костюми». У “Музеї книги” гості побачать виставку картин, пов’язаних із книгами. А ще буде багато експозицій – «Арт-студія», “Майстерня слов’янського ювелірного мистецтва”, «Копіарт», майстер-класи з живопису, «Мала академія гончарства», «Кольчугоплетіння» та ін.

Цікаво, що на цьогорічному OPERAFEST TULCHYN-2019 звучатимуть музичні твори сімома мовами: українською, англійською, італійською, німецькою, французькою, польською та іспанською. Почуємо музику таких композиторів, як Шуман, Монюшко, Стейнман, Гардель, Шевченко та багатьох інших.

Зібрані під час фестивалю кошти будуть спрямовані на відновлення палацу Потоцьких, яке, за підрахунками фахівців, триватиме наступні 3-5 років.